Euromilions bouwt Multidraw af vanwege Corona

In verband met de Coronacrisis heeft de EuroMillions groep besloten om het vooraf meespelen aan trekkingen geleidelijk aan af te bouwen. De EuroMillions groep bestaat uit de volgende negen landen: Spanje, Frankrijk, Portugal, Luxemburg, Verenigd Koninkrijk, Ierland, Oostenrijk, Zwitserland en België. De Coronacrisis ontwikkelt zich in die landen op verschillende manieren. Uit solidariteit met de meest zwaar getroffen landen worden nu het maximum aantal trekkingen in de zogenaamde Multidraw afgebouwd. Het voornaamste doel daarvan is om het aantal keren dat spelers naar de winkel gaan te verlagen.

Geleidelijke afbouw naar 4 trekkingen

In de Multidraw kunnen spelers normaalgesproken in één keer meespelen in 10 trekkingen. Dit aantal wordt geleidelijk afgebouwd naar 4 trekkingen. Het afbouwen gebeurt in een aantal stappen. Telkens wordt het maximaal aantal trekkingen waarin nog mag worden meegespeeld met twee terug gebracht. Als het minimum aantal trekkingen van vier is bereikt zal dit worden gehandhaafd totdat de situatie met betrekking tot Corona is verbeterd. Door deze maatregel wordt het aantal bezoeken van de deelnemers aan de winkel beperkt gehouden.

Hoe wordt de afbouw geregeld

Spelers zijn gewend om op hun formulier tien trekkingen aan te kruisen. Als zij in de komende periode met het formulier naar de winkel gaan zal de verkoper vertellen aan hoeveel trekkingen er op dat moment nog mag worden deelgenomen. Ook zal het systeem niet meer trekkingen accepteren dan er op dat moment nog mogelijk zijn. In de onderstaande tabel wordt aangegeven in welk tempo de afbouw zal plaatsvinden. Na 24 april wordt er alleen nog met maximaal 4 trekkingen gespeeld.

Voor de trekking van:

Maximum aantal trekkingen- Datum laatste trekking – reeks
27 maart 10 28 april
31 maart 8 24 april
3 april 8 28 april
7 april 6 24 april
10 april 6 28 april
14 april 4 24 april
17 april 4 28 april
21 april 4 24 april
24 april 4 28 april

1 gedachte over “Euromilions bouwt Multidraw af vanwege Corona”

  1. Als je het aantal trekkingen van 10 terug brengt naar 4 dan krijg je dat de mensen dan om de twee weken naar de winkel gaan om een formulier in te leveren en met 10 trekkingen is dit om de 5 weken, als je dit doet van wegen corona dan span je het paard achter de wagen, niet te begrijpen!
    Met vriendelijke groet.

    Dhr..Corstjens

    Beantwoorden

Plaats een reactie