Verschil Eurojackpot en Euromillions loterij?

Wat is het verschil tussen de twee Europees grootste loterijen de Eurojackpot en de Euromillions? Beiden loterijen worden in verschillende Europese landen georganiseerd. Zo is België de officiële verkoper van de Euromillions en Nederland van de Eurojackpot.

EuroMillions vs EuroJackpot

Misschien ken je het wel, EuroJackpot het heeft veel weg van EuroMillions. Veel lottospelers zullen bekend zijn met EuroMillions. Wil je graag weten hoe dat EuroJackpot het doet als de twee worden vergeleken met elkaar. Neem hier dan nu een kijkje want daar gaan we je meer over vertellen!

Koop een lot voor de Eurojackpot >

Koop een lot voor de Euromillions >

Waarin verschilt de EuroJackpot-lotto van EuroMillions?

Het verschil zit hem in de maximale jackpot. De EuroMillions-jackpot is 190 miljoen euro waard en de EuroJackpot hoofdprijs is op het hoogste niveau 90 miljoen euro waard. Daarbij is de gegarandeerde minimum jackpot voor EuroMillions 15 miljoen euro en deze is tien miljoen euro voor EuroJackpot. De kans dat je gaat winnen bij de EuroJackpot-jackpot is ongeveer 1 op 95.344.200 en de winstkansen bij EuroMillions komen uit op totaal een minuscule 1 op 116.531.800. In totaal zijn er dertien prijsniveaus voor EuroMillions en twaalf niveaus voor EuroJackpot. De EuroMillions-trekkingen zijn twee keer per week en de trekking van EuroJackpot is een keer op de vrijdag. In totaal doen er negen Europese landen officieel mee aan EuroMillions met een totale bevolking van ongeveer 270 miljoen mensen. In totaal nemen er zestien landen deel aan de EuroJackpot, met een totale bevolking van ongeveer 270 miljoen inwoners.

Op wat voor manier is EuroJackpot-lotto vergelijkbaar met EuroMillions?

Op verschillende manieren zijn de lotto’s met elkaar te vergelijken. De spelers proberen namelijk om de getallen op vijf reguliere ballen en twee speciale ballen te voorspellen om een prijs te winnen. Het verschil is dat de EuroJackpot-Euroballen genummerd zijn van 1 tot 10 en de EuroMillions-sterballen zijn genummerd van 1 tot 11. De lotto’s kosten beide 2,50 euro per speelbare lijn en de trekkingen zijn beide op vrijdagavond, maar ze verschillen wel een uur in tijd. Het enige land dat deelneemt aan de EuroMillions en de EuroJackpot-loterijen is Spanje.

Wat zijn de overeenkomsten?

De belangrijkste overeenkomsten zijn dat de ticketprijzen nagenoeg identiek zijn. De loterijen worden allebei georganiseerd vanuit verschillende landen waarbij Spanje als enige land beiden loterijen officieel organiseert.