Wat doet Euromillions uitgeven aan goede doelen?

Euromillions draagt ​​bij aan goede doelen in deelnemende landen door een deel van de kaartverkoop te doneren. Elk land dat deelneemt aan de EuroMillions-loterij heeft zijn eigen specifieke programma’s en initiatieven voor het verdelen van opbrengsten aan goede doelen. Hier zijn enkele voorbeelden van hoe Euromillions bijdraagt ​​aan goede doelen:

Nationale Loterijen & goede doelen

In veel deelnemende landen worden EuroMillions beheerd door nationale loterijorganisaties. Deze organisaties hebben langdurige liefdadigheidsprojecten waarvoor een deel van het prijzengeld van EuroMillions zal gaan. Deze programma’s ondersteunen verschillende terreinen zoals gezondheidszorg, onderwijs, cultuur, sport en maatschappelijke activiteiten.

Sportinitiatieven

Euromillions draagt ​​bij aan sportinitiatieven en ondersteunt sportontwikkeling op nationaal en lokaal niveau. Denk hierbij aan het financieren van sportfaciliteiten, het ondersteunen van sporters en sportclubs en het bevorderen van sportparticipatie.

Culturele projecten

Een deel van de opbrengst van EuroMillions wordt geïnvesteerd in culturele projecten, zoals het behoud van cultureel erfgoed, het ontwikkelen van kunstprojecten en het ondersteunen van culturele evenementen en festivals.

Sociale projecten

Euromillions ondersteunt ook sociale projecten die gericht zijn op het verbeteren van de levenskwaliteit van mensen. Dit kan het ondersteunen van programma’s voor sociale integratie, projecten voor de armen en gezondheids- en welzijnsprogramma’s omvatten.

Hoeveel wordt er besteed aan maatschappij en goede doelen?

Het exacte bedrag dat aan een goed doel wordt gedoneerd, kan variëren, afhankelijk van de opbrengst van de EuroMillions-loterij en het specifieke distributieschema van elk land. Liefdadigheid is een belangrijk aspect van EuroMillions omdat het een positieve invloed heeft op verschillende sectoren en gemeenschappen in deelnemende landen.