Hoe weet je of je gewonnen hebt met EuroMillions?

Als je een prijs hebt gewonnen bij EuroMillions, zijn er verschillende stappen die je moet nemen om je winst te claimen. De precieze procedure kan variëren afhankelijk van het land waar je het ticket hebt gekocht, maar de algemene stappen zijn als volgt:

Onmiddellijk na de Trekking

 1. Verifieer je Ticket: Gebruik de officiële EuroMillions-website, app of andere betrouwbare bronnen om je nummers te controleren. Je kunt ook naar een erkende verkooppunt gaan voor een verificatie.
 2. Veilig Bewaren: Als je wint, bewaar je ticket dan op een veilige plek, bijvoorbeeld in een kluis. Het is je bewijs van winst.
 3. Maak een Kopie: Maak een kopie van je ticket en noteer je naam en handtekening op de achterkant van zowel het originele ticket als de kopie.

Claimproces

 1. Claim Deadline: Houd rekening met de deadline voor het claimen van prijzen, die varieert per land. In sommige landen is dit tot 180 dagen na de trekking.
 2. Kleine Prijzen: Voor kleinere prijzen kun je meestal terecht bij de meeste verkooppunten van loterijtickets.
 3. Middelgrote Prijzen: Voor grotere bedragen moet je mogelijk naar een regionaal claimcentrum of een specifiek verkooppunt dat bevoegd is om grotere prijzen uit te betalen.
 4. Grote Prijzen en Jackpots: Voor zeer grote prijzen, zoals de jackpot, moet je vaak persoonlijk naar het hoofdkantoor van de nationale loterij.

Financiële en Juridische Overwegingen

 1. Belasting en Juridische Advies: Overweeg om een financieel adviseur en/of jurist te raadplegen, vooral als het gaat om grote bedragen.
 2. Identificatie en Verificatie: Voor grote prijzen zijn identiteitsbewijs en ticketverificatie vereist. Soms moeten deze documenten worden gecontroleerd door meerdere instanties.
 3. Banktransacties: Voor grote bedragen zal de overdracht vaak via een bankoverschrijving verlopen. Hier kunnen aanvullende verificatieprocessen voor nodig zijn.

Na het Claimen

 1. Bevestiging en Vrijgave: Na alle verificatieprocessen ontvang je meestal een bevestigingsdocument en wordt de prijs aan je uitbetaald.
 2. Publiciteit: Afhankelijk van lokale wetten en de grootte van de prijs, kun je gevraagd worden om deel te nemen aan een persconferentie of publiciteitsmateriaal. Je hebt soms ook de mogelijkheid om anoniem te blijven.
 3. Toekomstig Financieel Beheer: Afhankelijk van de grootte van je winst, kunnen verdere financiële planning en investeringen nodig zijn.