UK Euromillions millionaire maker

De UK Millionaire Maker is een variant op het Euro Millions spel. Het is eigenlijk een extra spelelement expliciet voor de United Kingdom. Alleen spelers uit de UK maken hier hier dus kans op of indien de loten zijn gekocht in de UK. Onze partners bieden deze loten aan. Je kan deze nu kopen via onderstaande link. 

Ontvang officieel lot per mail vanuit de UK

Wat zijn de voordelen van Millioire maker in de UK?

Wanneer je meedoet aan de Britse versie van EuroMillions doe je automatisch ook mee aan de UK Millionaire Maker trekking. Om de £1 miljoen prijs te kunnen winnen, dient je loterijticket gelijk te zijn aan de letters en cijfers van je ticket. Een gedeeltelijk overeenkomst geeft je geen recht op een prijs. De trekking zijn identiek als de Euro Millions dus iedere dinsdag en vrijdag.

Winnaars Euromillions in de UK

Het Verenigd Koninkrijk heeft enkele van de grootste winnaars in de geschiedenis van EuroMillions. Colin en Chris Weir hebben het record voor de grootste gewonnen prijs (in pond) na het claimen van £ 161,6 miljoen in juli 2011 maar de jackpot van Adrian en Gillian Bayford van £ 148,6 miljoen in augustus 2012 was eigenlijk meer waard in euro’s (€ 190 miljoen vergeleken met € 185 miljoen).
De UK Millionaire Maker is een aanvullend spel waarin je tot 1 miljoen kunt winnen als de unieke code op je ticket overeenkomt met de winnende code die is geselecteerd in de nacht van elke EuroMillions-trekking. Je wordt automatisch toegelaten tot de loterij van de Miljonair Maker als je een rij EuroMillions-nummers in het VK koopt.

  • Lid geworden: 7 februari 2004
  • Jackpot overwinningen: 76
  • Totaalaantal winnaars: 579.303.246
  • Laatst gewonnen jackpot: £ 71.057.439 – 15 maart 2019
  • Grootste gewonnen jackpot: £ 161.653.000 – di 12 juli 2011

Hoe hoog is de winkans bij de UK Millionaire maker?

De kans op winst hangt af van het aantal tickets dat is verkocht. De kans op winst in een doordeweekse trekking is groter dan bijvoorbeeld de kans op winst in de trekking die op vrijdagen plaatsvindt. Heb je de Euromillions UK gewonnen dan dien je je prijs binnen 180 dagen te claimen vanaf de trekkingsdatum, heb je je prijs binnen die 180 dagen nog niet opgehaald dan zal deze worden toegekend aan het Britse Goede Doelen fonds.

Ontstaan UK Millionaire Euro

Dit spel was voor het eerst geïntroduceerd op vrijdag 13 november 2009. De eerste Millionaire Maker en Mega Friday trekking vond plaats op vrijdag 31 oktober 2014/ Om deze trekking te vieren hadden 25 spelers de kans om £1 miljoen pond te winnen EN een VIP reis naar Makepeace Island in Australië.

In de loop der jaren is de Euromillions uitgebreidt naar landen als Belgie, Zwitserland en Frankrijk.

Wat is mega Friday?

Mega Friday verwijst naar de speciale Millionaire Maker trekkingen waar extra prijzen worden aangeboden naast £1 miljoen pond. De trekking op vrijdag 27 juli 2012 brak een record. Die bewuste avond kende het hoogste aantal millionaires, 97 van de 100 prijzen werden toen gewonnen!

Speciale trekkingen
Soms worden er speciale trekkingen gehouden in het verlengde van speciale evenementen zoals bijvoorbeeld de opening van de Olympische Spelen in juli 2012. Ook worden er regelmatig trekking gehouden rond de Kerstdagen, Oud en Nieuw en Nieuwjaarsdag.