Euromillions winnaars per land

De Euro Millions loterij is al een aantal jaren actief. We hebben dus al verschillende winnaars van deze loterij uit diverse landen. Laten we nu even de statistieken bekijken van de winnaars van deze loterij. In welk land is de jackpot het vaakst gevallen? Is de jackpot ook al eens gevallen in Nederland of Belgie? Wij hebben het voor jullie uitgewerkt.

Koop een lot voor de volgende trekking >

In welk land is de grootste Euromillions prijs gevallen?

De grootste hoofdprijs van de euromillions was in de UK gevallen tijdens de trekking van augustus in het jaar 2012. Lees hier het complete artikel over de grootste euromillions prijs ooit gewonnen. In totaal is de maximale jackpot van 190 miljoen euro drie keer gevallen. Lees hier meer over de grootste prijswinnaars ooit van de Euromillions lotto.

In welk land zijn de meeste jackpot prijzen gevallen?

LandAantal Jackpot winnaarsPercentage Jackpot
Frankrijk7124.6%
Spanje6522.5%
Portugal5218.0%
UK4515.6%
Belgie227.6%
Zwitserland144.8%
Oostenrijk124.2%
Ierland72.4%
Luxemburg10.3%

Zoals je in bovenstaande tabel ziet, zijn de meeste prijzen van de euromillions gevallen in Frankrijk. Dit land staat net boven Spanje wat ook een flink deel van de prijswinnaars in eigen land heeft.

In welk land valt de jackpot het vaakst?

Als we de statistieken bekijken van de afgelopen jaren dan zien we dat de 10 grootste geldprijzen zijn gevallen in de landen: Groot Britannie (totaal 4 x een winnaar) en Frankrijk en Spanje (allebei 3 x winnaars). De 10 grootste geldprijzen zijn dus gewonnen in de landen Groot Britannie, Frankrijk en Spanje.