Swisslos Euromillions in Zwitserland

Euromillions wordt officieel ook georganiseerd in Zwitserland. Dit wordt beheerd door twee organisaties: Swisslos in het Duits- en Italiaanstalige kanton Ticino, en Loterie Romande in het Franstalige deel van het land. Swisslos is dus samen met Loterie Romande verantwoordelijk voor de de nationale loterij van Zwitserland die o.a. de Euromillions organiseert. De eerste trekking relevant voor Zwitserland vond plaats op vrijdag 8 oktober 2004. De trekking van Euro Millions vindt plaats op vrijdag op de Franse loterij bedrijf “La Francaise des Jeux” in Parijs.

Koop nu 2 loten voor slecht € 11 online via bovenstaande link

Wat heeft de Zwitser Euromillions nog extra te bieden?

Zwitserland biedt naast de EuroMillions twee aanvullende spellen. Als je ervoor kiest om 2 Chance te spelen, worden je vijf hoofdnummers in een tweede trekking ingeschreven voor de kans om tot CHF 150.000 te winnen. In Super-Star krijgt u een vijfcijferige code en deze moet overeenkomen met de eerdergenoemde nummers om een jackpot van CHF 250.000 te winnen. De kosten van een EuroMillions-ticket zijn CHF3,50.

Grootste Euromillions jackpot in Zwitserland

Een Zwitserse speler brak het record van de grootste overwinning ooit op 2 oktober 2018 nadat hij een jackpot ter waarde van CHF183 miljoen won. De winst overtrof het vorige record van CHF157 miljoen dat werd geclaimd op 19 december 2017.

Swisslis website met euromillions lot

Hoe werkt de Zwitserse Euromillions?

Euro-Millions spel is een internationale loterij en werd in februari 2004 geïntroduceerd in Frankrijk, Spanje en Engeland. In Zwitserland, Swisslos (Duitstalig Zwitserland, Ticino en Liechtenstein) en de Loterie Romande aandeel (West-Zwitserland) werd de Euro Millions op 8 september 2004 ondertekend. Ook traden in 2004 de landen België, Ierland, Luxemburg, Portugal en Oostenrijk toe.

Feiten en cijfers

  • Zwitserland
  • Lid geworden: 8 oktober 2004
  • Jackpot overwinningen: 18 keer
  • Totaalaantal winnaars: 164.238.085
  • Laatst gewonnen jackpot: CHF183.897.039 – 2 oktober 2018

EUROMILLIONS is een loterijachtige loterij georganiseerd door Zwitserland (inclusief het Vorstendom Liechtenstein), Oostenrijk, België, Ierland, Luxemburg, Portugal, Groot-Brittannië, Spanje en Frankrijk.

Deelnemers plaatsen hun weddenschappen op een combinatie van 5 nummers van de 50 en 2 sterren van de 12 nummers die zijn ingediend bij de trekking. Hoe meer nummers je vindt, hoe groter de winst. Wanneer alle 5 nummers en 2 sterren gevonden zijn, wordt de jackpot gewonnen.

Wat is een superstar?

SUPER STAR is een onafhankelijk loterijspel dat gezamenlijk wordt georganiseerd door Swisslos en Loterie Romande. Het bestaat uit een combinatie van 5 karakters, waarbij de eerste en de laatste een letter van het alfabet (AZ) zijn en de andere 3 cijfers tussen 0 en 9. SWISS WIN is een loterijspel dat gezamenlijk wordt georganiseerd door Swisslos en Loterie Romande. Dit is een trekking van 5 nummers uit 50 nummers en is uniek voor Zwitserland.

Hoeveel belasting betaal ik als in de Euromillions uit Zwitserland win?

Indien je een lot hebt gekocht bij de SWISS LOTTO betaal je kansspelbelasting. Win je meer als CHF 1.000 (vanaf het jaar 2013) dan betaal je 35% van de winst en wordt dit automatisch van de winst afgetrokken. De winnaar ontvangt een bronbelasting certificaat waarop de roerende voorheffing kan worden teruggevorderd bij de eerstvolgende aangifte van Swisslos.

De kansspelbelasting bedraagt dus 35% in Zwitserland.

Wat zijn de meest gekozen eindcijfers in Zwitserland?

Voor de Euromillions zijn onderstaand de meest gekozen cijfers:

de eindcijfers 13 en 19 zijn het meest gekozen, gevolgd door 22, 39 en 41. Als extra cijfer wordt meestal de nummer 10 gekozen.

Nationale loterij Swisslotto

  • Swisslos Interkantonale Landeslotterie
  • Lange Gasse 20
  • 4002 Basel
  • Telefon: 0848 877 855
  • Fax0848 877 856