Euromillions my bonus uit Belgie

Door de Nationale Loterij worden de EuroMillions-trekkingen georganiseerd in België. My Bonus is een volledig onafhankelijke trekking hiervan. Het doel van My Bonus is om meer Belgen gelukkig te maken door meer winnaars te garanderen. Gelukkig voor jou maak je door deel te nemen aan het Belgische EuroMillions spel, ook automatisch deel uit van ‘My Bonus’. Wanneer het weer tijd is voor de volgende EuroMillions-trekking, vergeet dan zeker niet om je codes te checken!

Koop nu 2 loten voor slecht € 11 online via bovenstaande link

Nationale loterij

  • België
  • Lid geworden: 8 oktober 2004
  • Jackpot gewonnen: 33 keer
  • Totaalaantal winnaars: 175.513.254
  • Laatste gewonnen jackpot: € 50.340.148 – 16 november 2018
  • Grootste gewonnen jackpot: € 187.937.614 – di 25 juni 2013

Hoe maak ik kans op de extra (my bonus) geldprijs als Belgische speler

De Belgische Nationale Loterij exploiteert een spel genaamd My Bonus voor al haar EuroMillions-spelers, dat is inbegrepen in de kosten van een lot van € 2,50. Je krijgt een code voor elke regel die je koopt en er zijn honderden winnende codes in elk spel. De standaardprijs is 500 euro per winnaar. Kleine beetjes informatie worden vrijgegeven over Belgische jackpot winnaars, zelfs als ze besluiten om anoniem te blijven.

Extra code bij trekking

Voor elke EuroMillions-spelcombinatie ontvangt u een Mijn Bonuscode. Dankzij MyBonus zijn er wekelijks 600 extra winnaars van € 500 gegarandeerd in België! Deze code wordt ook gebruikt om de winnaars te bepalen van bepaalde speciale trekkingen die af en toe op Europees niveau worden georganiseerd.

Wat kost een lot in Belgie?

Voor € 2,50 kun je lokaal een ticket kopen. Via de verkooppunten of je koopt een lot online.

Dus zelfs als u geen correcte cijfers krijgt in EuroMillions, kunt u nog steeds een winnaar worden met de Mijn Bonuscode.

Mijn bonuscode wordt ook gebruikt om de winnaars te bepalen van bepaalde speciale trekkingen die af en toe op Europees niveau worden georganiseerd (zoals de trekking “Speciale Miljonair”).

Hoe zit de My Bonus bij Euromillions Belgie

Dankzij de codes van ‘My Bonus’ zijn er elke week 600 geluksvogels die maar liefst 500 euro winnen. Op dinsdag worden er altijd 200 spelers bekend gemaakt en op vrijdag 400. Ook winnen er maar liefst duizenden spelers 10 euro, verspreid over het hele jaar. En nu komt nog het mooie van ‘My Bonus’, want door de speciale trekkingen zal jaarlijks één winnaar in België het prachtige bedrag van één miljoen euro in ontvangst nemen. Dit allemaal bovenop de jackpot van EuroMillions. De werking hiervan is simpel, als er namelijk geen Belgische winnaar is onder alle 25 Europese winnaars, dan zorgt de Nationale Loterij ervoor dat er een Belgische code bekend wordt gemaakt uit de loting. Je kan op de hoogte blijven van deze speciale trekkingen via de vele verkooppunten en de websites.
Met ‘My Bonus’ kun je dus altijd nog winnen, zelfs al komt geen enkel cijfer overeen met EuroMillions!

Waar vind je deze code van ‘My Bonus’?
Heb je in één van de vele verkooppunten gespeeld? In dat geval vind je jouw code terug op je speelticket. Als je online hebt gespeeld via e-lotto, kan je jouw code van ‘My Bonus’ terugvinden in de bevestigingsmail van je aankoop of in jouw speelhistoriek van e-lotto.

Waarom meedoen met de Belgische Euromillions

Hoe werkt My Bonus bij de EuroMillions?

In principe werkt het simpel; hoe meer je speelt, hoe meer codes je hebt en dus hoe meer kans om te winnen. Je krijgt namelijk een unieke ‘My Bonus’-code bij elke EuroMillions-combinatie van 2,50 euro die je speelt. Zelf hoef je verder niets te doen om mee te spelen aan ‘My Bonus’, deze unieke codes worden automatisch meegenomen. Deze actie geldt ook in Frankrijk en Spanje, daar wordt my bonus alleen my raffle genoemd.

Deze werking is eigenlijk hetzelfde wanneer je speelt met een meervoudig formulier. Want bij een combinatie per deelneming, heb je evenveel codes als gespeeld aantal combinaties. Een voorbeeld om dit te verduidelijken: een deelnemer ontvangt 36 ‘My Bonus’-codes, als hij meespeelt met een meervoudige deelneming van ‘6+4’ en dus 36 spelcombinaties.
Daarnaast bestaat de code van ‘My Bonus’ uit 4 letters en 5 cijfers. In België start de code steeds met een B. Als je bijvoorbeeld vijf EuroMillions-combinaties speelt, krijg je ook vijf ‘My Bonus’- codes in oplopende vorm. Ten alle tijde worden deze codes automatisch en volledig willekeurig gekozen door de computer van de Nationale Loterij. Hierdoor blijft het spel altijd eerlijk.

Zo kun je jouw winsten controleren
Wanneer je jouw EuroMillions-combinaties hebt gespeeld in een fysiek verkooppunt, ga dan langs bij dit betreffende verkooppunt om de codes op jouw speelticket te laten controleren.
Heb je deelgenomen via de e-lotto? Je wordt dan automatisch via de mail op de hoogte gesteld wanneer je hebt gewonnen.
Ook is het altijd mogelijk om zelf te controleren, dit doe je door gebruik te maken van de zoekfunctie op de ‘winnende My Bonus codes’ pagina op de website van de Nationale Loterij. Het voordeel hiervan is dat je nooit hoeft te wachten op je antwoord.

Hoeveel belasting betaal ik over mijn Euromillions winst in 2023?

Bedragen gewonnen door het spelen van de nationale loterij zijn belastingvrij in België. Je hoeft dus geen belasting te betalen over je winst.

Als u € 10.000 of meer wint, ontvangt u automatisch een Winstcertificaat van de Nationale Loterij dat bewijst dat het geld is gewonnen door mee te doen aan de Nationale Loterij. U kunt echter worden belast voor het gebruik van uw winst. Als u bijvoorbeeld uw winst op een spaarrekening stort, wordt u niet belast over het bedrag dat u wint, maar over de opgebouwde bankrente over dat bedrag.

Wat is Joker+?

Joker+ is een aanvullend spel waaraan je kan deelnemen als je EuroMillions speelt. Je krijgt een combinatie van 6 cijfers en kunt zelfs een sterrenbeeld kiezen. Met Joker+ heb je de kans van 1 op 3,88 op een winst met een inzet van € 1,50.

Binnen welk termijn moet ik mijn winstbedragen innen?
De uitbetalingstermijn voor de trekkingsspelen van de Nationale Loterij (EuroMillions, Lotto, Extra Lotto, Joker+, Keno, Pick3) bedraagt 20 weken, te rekenen vanaf de trekkingsdatum. Na die periode kunnen winstbedragen niet langer worden geïnd.

Wanneer worden de EuroMillions-trekkingen gehouden?
De trekkingen van het EuroMillions-spel zijn gemeenschappelijk voor de Nationale Loterij en voor de andere aan EuroMillions deelnemende loterijen. Er vinden twee EuroMillions-trekkingen per week plaats, op dinsdag en op vrijdag (feestdagen inbegrepen). De trekkingen gebeuren onder toezicht van een gerechtsdeurwaarder of van een onafhankelijke auditeur om te zorgen dat dit correct en betrouwbaar verloopt. De EuroMillions-trekkingen worden iedere dinsdag en iedere vrijdag rond 11 uur uitgezonden op “één” en ze kunnen ook worden bekeken op www.euromillions.be of in de app van de Nationale Loterij.

Kan ik een trekking van Euro Millions bijwonen?
Nee, helaas kan dit niet. De Euro Millions-trekking op dinsdag en vrijdag vindt plaats in Parijs en is niet toegankelijk voor het publiek (deze trekking wordt georganiseerd door La Française des Jeux).

Wanneer vond de allereerste EuroMillions-trekking plaats?
De allereerste EuroMillions-trekking, een gezamenlijke organisatie van drie deelnemende loterijen in Frankrijk, in Spanje en in Engeland, vond plaats op vrijdag 13 februari 2004. De Belgische Nationale Loterij is in de EuroMillions-groep gestapt op 8 oktober 2004.