Super draw of super trekking Euromillions

Diverse keren per jaar doet de Euro Millions wat extra’s in de vorm van de Supertrekking. Dit wil zeggen dat de jackpot dan opgehoogd wordt naar een bedrag van 130 miljoen euro. De hoofdprijs kan dan net zoals bij reguliere loterij trekkingen verder oplopen als de jackpot niet valt. De hoofdprijs kan oplopen tot het record van 240 miljoen euro.


Waarom is het Zo Speciaal?
In tegenstelling tot de reguliere trekkingen, die beginnen bij een al indrukwekkende €17 miljoen, is de SuperJackpot een zeldzaam evenement dat slechts een paar keer per jaar plaatsvindt. Deze uitzonderlijke trekkingen kunnen gepland zijn rond speciale gelegenheden of ontstaan uit een opeenstapeling van niet-gewonnen jackpots. In beide gevallen wordt het prijzengeld enorm opgeblazen, waardoor een ongekende opwinding ontstaat.

Wanneer is de eerstvolgende superdraw in 2023?

De eerstvolgende superjackpot staat nu voor 1 december 2023. De jackpot begint dan met 200 miljoen euro.


Superjackpots in 2023

Er zijn er 3 geweest in 2023 namelijk op:

  • September 2023 (tweede jackpot van 2023)
  • 2 juni 2023
  • 3 maart 2023

En de laatste staat op 1 december gepland.


Wie waren de winnaars in 2023?

2 juni 2023: Op 2 juni 2023 was er een Superdraw met een waanzinnige jackpot van €130 miljoen (£111 miljoen) die in UK werd gewonnen

3 maart 2023: Een Belgische speler won €144 miljoen, een record.

Consistente regels met reguliere trekkingen

Ondanks het hogere jackpot bedrag, zijn de regels voor deelname aan een Superdraw identiek aan die voor reguliere EuroMillions trekkingen, met als belangrijkste verschil het gegarandeerde jackpot bedrag.

Historische Superdraws

Superdraws zijn een regelmatig voorkomend kenmerk sinds EuroMillions begon, met de inaugurele Superdraw die plaatsvond in februari 2007, met een jackpot van £ 66 miljoen5.
Een uitgebreide lijst van Superdraws van 2007 tot 2021, inclusief de datum, start jackpot, uiteindelijke jackpot en het winnende land, is te vinden op LottoThrill.com en biedt een grondig historisch perspectief op deze gebeurtenissen6.


Wat is de grootste Superdraws ooit?

Sommige Superdraws hebben hun jackpots zien rollen en zelfs grotere bedragen zien vergaren voordat ze werden gewonnen. Bij de Superdraw van 5 februari 2021 rolde de jackpot bijvoorbeeld door tot €210 miljoen en werd uiteindelijk gewonnen door een Zwitserse speler op 26 februari 2021. Dit is de grootste euromillions prijs die ooit is uitgekeerd, bekijk hier de grootste winnaars ooit.

Update superdraw regels

Vanaf 2023 heeft de organisatie enkele wijzigingen doorgevoerd zoals de jackpot die wordt opgevoerd naar 240 miljoen minimaal. Verder zijn er de volgende zaken aangepast om de loterij nog aantrekkelijker te maken.

– De minimale jackpot stijgt van 15 miljoen euro naar 17 miljoen euro.
– De supertrekking wordt minimaal 2x per jaar georganiseerd.
– De superdraw jackpot gaat van 100 miljoen naar 130 miljoen euro.
– Voor Belgische spelers wordt er een speciale trekking gehouden waarbij er minimaal 4 x 1 miljoen euro te winnen is voor een speler die in België zijn of haar lot heeft gekocht.

Verschilt deze supertrekking anders als reguliere trekkingen?

De Superdraw wordt gehouden om bepaalde of speciale gelegenheden te vieren. De Superdraw kent dezelfde regels als reguliere loterijen alleen de grootte van de jackpot kan verschillen. Kent de trekking geen winnaar dan zal de jackpot doorgaan naar de volgende trekking waardoor deze alleen maar kan toenemen.

De prijs voor een lot voor de Super Draw is hetzelfde als voor de normale loterij. De organisatie van de Euromillions reserveert een potje voor deze jaarlijkse supertrekkingen.

Een tip om nog meer kans te maken op deze supertrekking is om deel te nemen aan de groepsspelen.

De lijst is te lang om hier in zijn geheel te tonen, maar volgens ons laat de bovenstaande opsomming al genoeg reden zien om eens een keertje mee te doen met de EuroMillions Superdraw.