Belg wint jackpot van 5,7 miljoen euro bij EuroMillions

Een Belgische speler van het internationale loterijspel EuroMillions heeft afgelopen december de jackpot gewonnen. Samen met twee andere spelers wist hij de meeste getrokken getallen correct te voorspellen.

Bij EuroMillions moet je vijf uit de mogelijke 50 getallen kiezen. Daarnaast heb je de keuze om ook twee van de twaalf sterren uit te kiezen om je winkans te vergroten. De Belgische speler had alle vijf de getallen en één van de sterren correct voorspelt en wint hiermee een prijzenpot van ruim 5,7 miljoen euro.

Meer winnaars

De winnende getallen waren 1, 4, 21, 24 en 46. Bij de sterren werden de nummers 2 en 12 getrokken. Op één ster na wist de Belg alles goed te voorspellen. Hij deelt nu de prijzenpot met twee andere spelers die hetzelfde hadden. Hun nationaliteit is onbekend.

Naast de jackpotwinnaar zijn er nog twee Belgen die hebben gewonnen, omdat zij alle getallen juist hadden maar niet de sterren. Beide spelers gaan ervandoor met ieder bijna 19,5 duizend euro.

Volgende week nieuwe trekking

Geen enkele speler had alle zeven nummers correct. Hierdoor is de jackpot van 200 miljoen euro niet gevallen. Aankomende vrijdag wordt er opnieuw voor dit recordbedrag gespeeld.

De hoogste jackpot die er ooit bij EuroMillions uitging was 190 miljoen euro. Het hoogste bedrag dat ooit in België hiermee is gewonnen, werd gewonnen in 2016. Deze jackpot bedroeg 168 miljoen euro.

1 gedachte over “Belg wint jackpot van 5,7 miljoen euro bij EuroMillions”

  1. Ik ben van plan te bestellen maar het geld wat ik gewonnen heb staat nog niet eens op mijn bank het is maar €5,69 daaraan merk ik of ik het nog wel ga doen..
    Gr. Linda Kiehlmann

    Beantwoorden

Plaats een reactie